YÖK sık sorulan soruları yanıtladı: Uzaktan eğitim nasıl olacak?
Üniversitelerde bahar dönemi 20 Şubat’tan (yarın) başlıyor. Deprem nedeniyle uzaktan eğitim modeliyle eğitim yapılacak.
YÖK süreçle ilgili sıkça sorulan soruları yanıtladı.
Buna göre derslerin teorik kısmı uzaktan eğitimle yapılırken, pratik kısımlar nisan ayı sonrasına bırakılacak. YÖK, nisan ayında hibrit eğitime geçilip geçilmeyeceğini yeniden değerlendirecek.
Uzaktan eğitime devam kararı alınması halinde uygulamalı eğitimler yaz döneminde yapılacak veya güz dönemine ertelenecektir.
BAZI UYGULAMALI EĞİTİMLER YÜZ YÜZE DEVAM EDECEK
Uygulama eğitimini yüz yüze devam ettirecek bölümler de bulunmaktadır. Bu kapsamda tıp fakültesi 4, 5 ve 6. sınıf öğrencileri, diş hekimliği fakültesi 4 ve 5. sınıf öğrencileri, veteriner fakültesi 5. sınıf öğrencileri, öğretmenlik uygulaması dersi öğrencileri ve YÖK tarafından belirlenen bazı programlarda uygulamalı eğitimlerine yüz yüze katılabilirler. devam edecek.
Mezun olan ve stajı eksik olan öğrenciler de zorunlu stajlarını işyerlerinde yüz yüze yapacaklardır.
Depremden etkilenen öğrenciler kayıtlarını bir süreliğine dondurabilecekler. Öğrencilere diğer illerde de özel öğrenci olma hakkı tanındı.
Deprem illerindeki üniversitelerde kayıtlı olanlar veya birinci derece yakınları deprem bölgesinde ikamet edenler bu haktan muaftır.
Uygulamalı eğitimin yüz yüze devam edeceği açıklanan bölümlerde okuyanlar faydalanabilecek.
Bu iki kuralı birlikte sağlamayanlar başvuru yapamayacaklardır.
BAŞVURUNUN DİLEKÇE İLE YAPILMASI GEREKİYOR
Özel öğrenci olmak isteyenlerin üniversitelere dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. Başvurular bahar yarıyılının ilk 3 haftası içinde yapılabilir.
Özel öğrencilik için ayrıca ücret alınmayacaktır.
YÖK’ten yapılan açıklamada, 6 Şubat’ın prestijiyle yapılamayan güz yarıyılı sınavları için bütünleme sınavlarının yapılacağı belirtildi.